17 Mart 2012 Cumartesi

cheshire cat




cheshire cat
İlk izlediğimden beri Alice in Wonderland'in her türlü şeyini çok seven ve Alice'i deli gibi kıskanan bir insan olarak cheshire cat yaptım bu sefer de tırnaklarıma. Birazcık daha gaza gelirsem dövmesini de yaptırmayı düşünüyorum. Aslında 3 ay önce yaptığım bir desendi ancak fırsat bulabildim buraya koymaya. Zaten birikmiş bir sürü desen var üşengeçlikten koyamıyorum çoğunu, neyse :)

Baş parmaklarıma kediyi, diğerlerine de çizgilerini yaptım. Çizgilerin zemini için 2 kat Flormar neon colors N008 numaralı ojeden sürdüm.

Çizgiler için de Flormar 410 numaralı ojeyi kullandım.

Zemine 2 kat Flormar 410 numaralı ojeden sürdüm ama, sonradan üzeri tamamen akrilik boya ile kapandığından gereksiz oldu. Sürülmese de olur.

Siyah akrilik boya ile kafasını çizdim. Beyaz akrilik boya ile ağız kısmını boyadım.

Kırmızı-mavi-beyaz akrilik boya karıştırıp ağız çevresini boyadım.

Kafasının çevresini siyah akrilik boya ile boyadım.

Gözlerini ve burnunu oje ve noktalama aletiyle yaptım.  Diş ve bıyıkları da daha önce bahsettiğim rapido kalemi ile çizdim.

Son olarak üzerine bir kat parlatıcı sürdüm.

İlk defa bu desen için akrilik boya kullandım tırnaklarımda. Hemen kuruduğu için desen yaparken ojeden çok daha kolay oluyormuş. Ama gözlerini yaparken yine oje kullandım, akrilik boya ile noktalama aletini pek düzgün kullanamadım nedense. 
Çok katlı desenlerde bundan sonra akrilik boya kullanıcam sanırım, oje kadar parlak değil renkleri ama, kuruması ve bozulmaması açısından pratik oluyor. Bir de altına mutlaka oje sürmek lazım akrilik boyanın, tırnaktan çıkmıyor yoksa. Umarım beğenirsiniz :)

Renkli tırnaklar dilerim :)



1 yorum: